top of page
0389.jpg
Søg
  • Forfatters billedeAnnachanell Staniok

KONSEKVENSPÆDAGOGIK... preller det også af på dit barn ?

Opdateret: 25. jan. 2018

🌿KONSEKVENSPÆDAGOGIK... preller det også af på dit barn ? Mit barn lærte ikke nye kompetencer af konsekvens. Der var konstant modstand, når vi prøvede at opdrage på denne måde. I min søgen på andre metoder stødte jeg på den coachende tilgang til mit barn, og her mærkede jeg, at der endeligt begyndte at ske noget positivt .

🌿ADHD.... er en label vi giver mennesker med en særlig "pakke" af uhensigtsmæssig adfærd, dog er diagnosen så bred, at ikke to mennesker med Adhd er ens i deres uhensigtsmæssige adfærd. Derfor kræver det en individbaseret tilgang, for at kunne hjælpe barnet til at ændre adfærd.

En adfærd starter altid med en tanke og en følelse , så når vi hjælper barnet til at arbejde med disse følelser og tanker , så bliver barnet i stand til at ændre på adfærden.

🌿BARNET HAR ALLEREDE DE RESSOURCER DET BEHØVER FOR AT SKABE DEN NØDVENDIGE FORANDRING ... Kompetencerne findes allerede i barnet, ofte er de utrænede eller svært tilgængelige. Da jeg slap kontrollen fra at ville styre alt for mit barn til selv at begynde at lægge ansvaret over på ham, og fik tillid til han havde de ressourcer, der skulle til for at ændre adfærd og mønstre, begyndte miraklerne at ske .

🌿BRUG DEN COACHENDE TILGANG TIL BARNET, hvor du tager udgangspunkt i barnets udfordringer , men også i barnets løsninger . Det handler om, at gå på opdagelse med barnets ressourcer, kompetencer og værdisæt , og sammenstykke disse elementer til en ny læring for barnet, og AF barnet selv.

🌿BARNETS OPLEVEDE VIRKELIGHED ER EN ANDEN END DIN... overvej med dig selv, hvor tit du tager for givet at du ved, hvad dit barn tænker ? Det er barnets opfattelse af situationen, og ikke selve situationen , der bestemmer , hvordan det reagerer følelsesmæssigt, og dermed også handlingsmæssigt. Barnets oplevelse af situationen vil altid være en anden end din udfra barnets egne logikker og erfaringer .

🌿DEN INDRE DIALOG ... barnet slår ofte sig selv oveni hovedet, og taler grimt til sig selv " hvor er jeg dog dum " eller " ingen kan Lide mig, fordi jeg er anderledes " " jeg er en taber " etc ... Prøv at undgå denne indre dialog ved ikke at sige noget om det, der gik galt, men have fokus på den indre oplevelse i barnet istedet. Hjælp barnet ved at lytte med et åbent sind, og være nærværende ....

🌿PRØV AT SE BORT FRA TING DER IKKE PASSER IND I DIN VERDEN OG FORSTÅELSE.... og hjælp istedet barnet til at flytte fokus fra problem til hvad der skal ændres inde i barnet , således at det bliver en målbevidst dialog med fokus på målet,og vejen derhen .

🌿GØR STATUS , FIND MÅLET, OG HVAD SKAL DER TIL FOR AT BARNET NÅR DERHEN ... 3 SPØRGSMÅL DER KAN HJÆLPE JER IGANG ...

* hvad sker der lige nu ? * hvad vil du gerne have i stedet for ? * hvad skal der til for at du kan nå det mål ?

Istedet for at lede efter årsager med " hvorfor " spørgsmål og placere skyld på nogen eller noget . Så hjælp barnet til at komme ud af " offerrollen " og føle sig handlende og tage ansvar.


0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

FJERNHEALING I AFTEN

F J E R N H E A L I N G I A F T E N 🤍 Tilgivelse er den største hjerteåbner og mulighed for transformation. Bitterhed , vrede, sorg og nag gør os svage , modløse og sænker vores vibration. Når du t

Comments


bottom of page